UPPSALARUSET 23 OKT

Läs mer om klasserna

UPPSALARUSET - MINI - från 3 år och uppåt - ca 1 km

Spännande terränglöpning för alla tuffa tjejer och killar (rek. ålder från 3 år och uppåt). Banan går genom naturlig terräng och är ca 1 km lång. Räkna med att ni blir lite blöta och smutsiga, det är ett riktigt terränglopp! Självklart får du som förälder springa med om du vill, det kostar inget extra. Alla barn får varm saft och en god överraskning vid målgång.

UPPSALARUSET - Ungdom - upp till 15 år - 3 km, 5 km och 10 km

Uppsalaruset 3 km (rek. ålder från 8 och uppåt), lite längre, lite tuffare! Vill du som förälder/ledare springa med kan ni anmäla er till samma klass. Här springer man upp- och nedför backar, skog, spår, kärr och stigar. Räkna med att bli smutsig och blöt, så ta gärna med ett ombyte med extra och varma kläder.
Vi har ingen strikt åldersgräns till barn-och ungdomsklasserna det är du som vårdnadshavare som avgör nivån och vad ditt barn klarar av att springa.

OBS! Om ungdomar ska springa Uppsalaruset 5 eller 10 km eller Nattruset 5 km är det krav på att springa tillsammans med vuxen om de är under 13 år.

3 Km

5 Km

10 Km

Vuxen 3 km (Medföljande till ungdom)

UPPSALARUSET - Damer & Herrar - 5 Km och 10 Km

Utmana dig själv i Uppsalas blötaste och smutsigaste terränglopp. Här sätts din kondition och styrka på prov genom skog och terräng, backar, vatten, lera, träsk, stigar och spår. En  riktigt krävande men rolig terrängbana där naturens hinder utmanas.

OBS! Krav krav på simkunnighet. Om ungdomar ska springa Uppsalaruset 5 eller 10 km är det krav på att springa tillsammans med vuxen om de är födda 2007 eller senare. 

5 Km

10 Km

NATTRUSET 23 OKT

Läs mer om klasserna

NATTRUSET - Ungdom - 5 km

Gör löpningen till något annorlunda och spännande – upplev mörkerlöpning genom en becksvart skog. Det här är ett minne för livet och en perfekt aktivitet att göra tillsammans hela familjen, alla startar samtidigt.

OBS! Krav på pannlampa och att vara simkunnig. För ungdomar födda 2007 eller senare gäller att en vuxen springer tillsammans med barnet genom hela banan.

NATTRUSET - 5 Km

Tänk dig terränglöpning genom en becksvart skog där enbart reflexsnitslar och din egna pannlampa lyser upp vägen framåt. Mörkt. Lerigt. Blött. Jobbigt. Roligt. Upplev känslan i att övervinna din utmaning och gör det till ett oförglömligt löparminne, ta med kompisarna och utmana naturen i oktobermörkret.

OBS! Krav på pannlampa samt att vara simkunnig.

5 Km

Efteranmälan från 10 oktober

Efteranmälan
Från den 10 oktober gäller efteranmälan online via samma anmälningslänk här på hemsidan. Notera att en efteranmälningsavgift på 100 kr per klass tillkommer (50 kr för barn/ungdom). I mån av plats kan du även efteranmäla dig loppet under tävlingsdagen. Mer info om plats och tid kommer. Var ute i god tid för att säkra din plats till årets lopp, biljetterna till efteranmälan är begränsande.

Gruppanmälan
Kontakta info@uppsalaruset.se för att anmäla större grupper eller företag. Maila kontaktpersonens adressuppgifter, lagets/föreningens/företagets namn, för-och efternamn på deltagarna, födelseår samt vilken klass/distans ni vill springa. Gruppanmälan faktureras, faktureringsavgift på 50 kr tillkommer.