UPPSALARUSET 22 OKT

Läs mer om klasserna

UPPSALARUSET - Mini - rek. fr 3 år och uppåt - ca 1 km

Spännande terränglöpning för alla tuffa tjejer och killar (rek. fr. 3 år och uppåt). Banan går genom naturlig terräng och är ca 1 km lång. Räkna med att ni blir lite blöta och smutsiga, det är ett riktigt terränglopp! Självklart får du som förälder springa med om du vill, det kostar inget extra. Alla barn får varm saft vid målgång!

UPPSALARUSET - Ungdomsklass - upp till 15 år - 3 km, 5 km och 10 km

Uppsalaruset 3 km (rek. fr 8 år och uppåt), vår ungdomsklass som är lite längre och lite tuffare! Vill du som förälder/ledare springa tillsammans med ungdomarna kan ni anmäla er som ”medföljande till ungdom”. Här springer ni i naturens terräng och naturliga hinder genom tät skog, gyttja, kärr, spår och stigar. Räkna med att bli lerig och blöt, så ta med ett ombyte med torra och extra varma kläder. Vi har ingen strikt åldersgräns till barn-och ungdomsklassen, det är du som vårdnadshavare som avgör vad ditt barn klarar av att springa.

OBS! Krav på simkunnighet. Om ungdomar ska springa Uppsalaruset 5 km el.10 km eller Nattruset 5 km el.10 km, är det även krav på att springa tillsammans med en vuxen om de är under 13 år.

3 Km

5 Km

10 Km

Vuxen 3 km (Medföljande till ungdom)

UPPSALARUSET - Damer & Herrar - 5 Km och 10 Km

Utmana dig själv i Uppsalas blötaste och lerigaste terränglopp! Här sätts både kondition och uthållighet på prov genom skogsterräng, vatten, kärr, lera, över stigar och spår. Riktigt krävande men rolig traillöpning där naturens egna hinder utmanas.

OBS! Krav krav på simkunnighet. Om ungdomar ska springa Uppsalaruset 5 eller 10 km är det krav på att springa tillsammans med en vuxen om de är födda 2009 eller senare. 

5 Km

10 Km

NATTRUSET 22 OKT

Läs mer om klasserna

NATTRUSET - Ungdom - 5 Km och 10 Km

Gör löpningen till något annorlunda och spännande – upplev mörkerlöpning genom en becksvart skog. Det här är ett minne för livet och en perfekt aktivitet att göra själv eller tillsammans med kompisgänget eller hela familjen. Alla startar samtidigt.

OBS! Krav på pannlampa och simkunnighet. För ungdomar födda 2009 eller senare gäller att en vuxen springer tillsammans med barnet genom hela banan.

5 Km

10 Km

NATTRUSET - 5 Km och 10 Km

Tänk dig terränglöpning genom en becksvart skog där enbart reflexsnitslar och din egna pannlampa lyser upp vägen framåt. Mörkt. Lerigt. Blött. Jobbigt. Roligt. Upplev känslan i att övervinna din utmaning och gör det till ett oförglömligt löparminne, ta med kompisarna och utmana naturen i oktobermörkret.

OBS! Krav på pannlampa och simkunnighet. För ungdomar födda 2009 eller senare gäller att en vuxen springer tillsammans med barnet genom hela banan.

5 Km

10 Km

Efteranmälan från 10 oktober

Efteranmälan
Från den 10 oktober gäller efteranmälan online via samma anmälningslänk här på hemsidan. Efteranmälningsavgift på 50 kr per klass tillkommer. Var ute i god tid för att säkra din plats till årets lopp, biljetterna till efteranmälan är begränsande.

Gruppanmälan
Kontakta info@uppsalaruset.se för anmälan av större grupper. Ange kontakt – och adressuppgift, lagets/föreningens/företagets namn, för-och efternamn på deltagarna, födelseår samt vilken klass/distans ni vill springa. Gruppanmälan faktureras, faktureringsavgift på 100 kr tillkommer.