Uppsalaruset och Nattruset 2021

Vi följer tillståndsgivande myndigheters riktlinjer och rekommendationer och gör de anpassningar som krävs för ett tryggt och säkert arrangemang.

Plats

Dag Hammarskjölds Väg 270, Sunnerstagropen, Uppsala.

Starttider

Miniruset 1 km, starttid ca kl.10.00
Uppsalaruset ungdom 3 km, starttid ca kl.10.30 (medföljande vuxen startar samtidigt)
Uppsalaruset 5 km och 10 km, starttid ca kl. 12.00 (medföljande ungdom startar samtidigt)
Nattruset 5 km, starttid ca kl.19.00 (medföljande ungdom startar samtidigt)

Tiderna är preliminära.
Tänk på att komma i god tid innan start.

Kollektivtrafik

Flera busslinjer går till Sunnersta, hållplats Sunnerstabacken, Uppsala Alpina Center. Se www.ul.se för bussar och tidtabell.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till start och målområdet. Följ P-skyltning. Tänk på att parkeringsplatserna är begränsade vid Sunnerstagropen, blir det fullt hänvisar vi dig till parkeringar vid Granebergsparken, Lyssnaängsbadet, Skarholmen eller Sunnerstaskolan.

Anmälan och biljetter

Vid efteranmälan tillkommer en efteranmälningsavgift, platserna är begränsade. Anmälan är bindande, vilket innebär att anmälningsavgift inte återbetalas. Anmälan är personlig, men kan säljas eller överlåtas till en trasselavgift/namnändring på 100 kr.

Nummerlappar

Hämta gärna ut din nummerlapp i förväg på TeamSportia. Genom att hämta din nummerlapp i förväg hjälper du tävlingsorganisationen och undviker trängsel under loppet. Dessutom får du mot uppvisande av kvitto/bekräftelse 20% rabatt på löparskor, träningskläder och pannlampor, så passa på att fynda i den välsorterade butiken med mycket kunnig personal inom sport -och fritidsaktiviteter.

Gäller från tisdag 19 okt kl.12.00 till och med fredag 22 okt kl.17.00
Adress: Team Sportia Uppsala, Kumlagatan 6, 754 54 Uppsala.

På tävlingsdagen hämtas nummerlappar vid nummerlappsutdelningen kl. 09.00-12.00 och 18.00-18.30 (Nattruset). Hämta ut din nummerlapp senast 30 minuter före din aktuella klass startar. Ta med kvitto/bekräftelsen vid uthämtning nummerlapp, t ex via mobilen eller pappersutskrift. Det går bra att hämta ut kompisens, kollegans eller andra familjemedlemmars nummerlappar mot uppvisande av deras bekräftelser.

Ditt startnummer står på kvittot/bekräftelsen.

Nummerlappen ska bäras synlig på bröstet.

Nattruset

När mörkret fallit på öppnas banan upp för Nattruset och skogen kommer vara becksvart. Alla som springer ska därför bära en pannlampa eller ficklampa. Barn och ungdomar som är födda 2008 eller yngre ska springa med vuxet sällskap. I Nattruset fokuserar vi på spänning och upplevelse, ingen tidtagning sker.

Tidtagning

Tillsammans med din nummerlappen erhålls även ett tidtagningschip som ska monteras synligt på fotleden. Detta är ett engångschip som kan kastas i papperskorgar efter loppet (OBS! Ingen tidtagning i klasserna Miniruset och Nattruset).

Först i mål i varje klass vinner oavsett tidtagning. Gäller att vara med i starten om man siktar på guldet.

Efteranmälan

Notera att startplatserna för efteranmälan är begränsade i antal, det är därför alltid säkrast att anmäla sig i tid under ordinarie anmälningstid.

Från den 10 oktober gäller efteranmälan online ända fram till tävlingsdagen den 23 oktober. Det går även bra att efteranmäla sig direkt på plats senast 30 min innan start av vald klass från kl.09.00-12.00 samt 18.00-18.30, begränsat antal platser så tänk på att komma tidigt om du inte gjort föranmälan. Efteranmälningsavgift tillkommer. Följ anvisad plats för efteranmälan i Sunnerstagropen, betala med Swish eller kontant. Efteranmälan online och priser www.uppsalaruset.se/anmalan

Uppvärmning 

Uppvärmningen startar cirka 10 minuter före start.

Banan

Här ska naturens utmanas – det betyder att du springer genom naturlig terräng, upp -och nedför backar, rullstensås, skog, lera, vatten och stigar. Banan är hemlig fram till arrangemangsdagen. Arrangören ansvarar inte för deltagare som springer fel väg. Följ snitslad bana och skyltning. Allt deltagande i arrangemangen sker på egen risk, så tänk på att alltid visa hänsyn!

Du ska även vara beredd på att bli både smutsig och blöt. Arrangören ansvarar inte för eventuella skador som uppstår i samband med passage av hinder eller kläder som förstörs.

Vätskestation

Vätska kommer att finnas vid målgång, tänk på att även dricka ordentligt före loppet. Det kommer även att finnas dryck till försäljning.

Förvaring

Det kommer finnas möjlighet till klädförvaring, lägg dina saker i en plastpåse, skriv in startnummer/namn på en tejpbit och fäst på plastpåsen, hämtas ut efter loppet. Förvaringen är bevakad, men vi tar inte ansvar för era värdesaker.

Dusch och omklädning

Tyvärr har vi ingen dusch eller omklädningsrum att erbjuda. Tänk på att ni kommer bli smutsiga, kalla och blöta så ta med er torrt ombyte och en plastpåse till att förvara de blöta kläderna.

Sjukvård

Sjukvårdsteam finns i vid tävlingsområdet.

Simkunnighet

Det är krav på att vara simkunnig i Uppsalaruset (gäller ej Mini) och Nattruset – vissa partier i banan kan komma att bli riktigt blöta…

Försäljning 

Det kommer finnas möjlighet att köpa enklare förtäring och dryck.

Vinster och unika erbjudanden

Fina vinster från våra samarbetspartners är att vänta. Vad sägs om hyrbilsweekend från Toyota och presentkort från TeamSportia och Gå och Löpkliniken mm.

Låt experterna hjälpa dig välja rätt löparskor! Missa inte 20% rabatt på träningsskor på Gå och Löpkliniken i Uppsala. Visa kvitto/bekräftelse för att ta del av erbjudandet (kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden).

Publik

Ta gärna med släkt och vänner för att titta på tävlingen. Under NATTRUSET kommer hela Sunnerstagropen lysas upp med marschaller och eldhärdar, det blir en härlig stämning att uppleva under höstmörkerkvällen. Kom till Gropen och mys med oss, ta en fika, heja och titta på när löparna kommer i mål!

Bilder från arrangemanget

Genom deltagandet i Uppsalaruset och Nattruset ges medgivande till att GrpnX Sverige AB kan publicera bilder eller film på hemsida, Facebook, Instagram i marknadsföringssyfte.