Uppsalaruset och Nattruset 2023

Vi följer tillståndsgivande myndigheters riktlinjer och rekommendationer och gör de anpassningar som krävs för ett tryggt och säkert arrangemang.

Plats

Start och mål vid Lyssnaängsbadet, Sunnersta. Banan är hemlig fram till arrangemanget.

Klasser och starttider

Uppsalaruset Mini 1 km, starttid ca kl.15.00
Uppsalaruset ungdom 3 km, starttid ca kl.15.30 (medföljande vuxen startar samtidigt)
Uppsalaruset 5 km och 10 km, starttid ca kl. 16.30 (ungdom startar samtidigt)
Nattruset 5 km, starttid ca kl.19.00 (ungdom startar samtidigt)

Tiderna är preliminära.
Tänk på att komma i god tid innan start.

Kollektivtrafik

Flera busslinjer går till Sunnersta. Se www.ul.se för bussar och tidtabell.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till start och målområdet. Följ P-skyltning.

Anmälan och biljetter

Vid efteranmälan tillkommer en efteranmälningsavgift, platserna är begränsade. Anmälan är bindande, vilket innebär att anmälningsavgift inte återbetalas. Anmälan är personlig, men kan säljas eller överlåtas.

Nummerlappar

Nummerlappsutdelningen öppnar kl.14. Hämta ut din nummerlapp senast 20 minuter före din aktuella klass startar. Ta med kvitto/bekräftelsen vid uthämtning nummerlapp, t ex via mobilen eller pappersutskrift. Det går bra att hämta ut kompisens, kollegans eller andra familjemedlemmars nummerlappar mot uppvisande av deras bekräftelser.

Ditt startnummer står på kvittot/bekräftelsen.

Nummerlappen ska bäras synlig på bröstet under hela loppet.

Nattruset

När mörkret fallit på öppnas banan upp för Nattruset och skogen kommer vara becksvart. Alla som springer ska därför bära en pannlampa eller ficklampa. Barn och ungdomar som är födda 2010 eller yngre ska springa med vuxet sällskap. I Nattruset fokuserar vi på spänning och upplevelse, ingen tidtagning sker.

Tidtagning

Tidtagning sker för klasserna 3 km, 5 km och 10 km. Ingen tidtagning i klasserna Mini och Nattruset.

Efteranmälan

Det går att anmäla sig online ända fram till tävlingsdagen den 21 oktober. Det går även bra att efteranmäla sig direkt på plats senast 20 min innan start av vald klass vid nummerlappsuthämtningen. Anmälan och priser www.uppsalaruset.se/anmalan

Uppvärmning 

Uppvärmningen startar ca 5 minuter före start.

Banan

Här ska naturens utmanas – det betyder att du springer genom naturlig terräng, upp -och nedför, skog, lera, vatten och stigar. Banan är hemlig fram till arrangemangsdagen. Arrangören ansvarar inte för deltagare som springer fel väg. Följ snitslad bana och skyltning. Allt deltagande i arrangemangen sker på egen risk, så tänk på att alltid visa hänsyn!

Du ska även vara beredd på att bli både smutsig och blöt. Arrangören ansvarar inte för eventuella skador som uppstår i samband med passage av hinder eller kläder som förstörs.

Vätskestation

Vätska kommer att finnas vid målgång, tänk på att även dricka ordentligt före loppet.

Miljötänk kring medaljer

För att spara på miljön är medaljen från 2023 valbar för er som verkligen vill ha den. På så vis sparar vi lite på naturens resurser och är mer hållbara. Medaljen kostar 40 kr och kan läggas till i samband med anmälan till loppet.

Förvaring

Det kommer finnas möjlighet till klädförvaring. Förvaringen är bevakad, men vi tar inte ansvar för värdesaker.

Dusch och omklädning

Tyvärr har vi ingen dusch eller omklädningsrum att erbjuda. Tänk på att ni kommer bli smutsiga, kalla och blöta så ta med er torrt ombyte och en plastpåse till att förvara de blöta kläderna i.

Sjukvård

Sjukvård finns vid tävlingsområdet.

Simkunnighet

Det är krav på att vara simkunnig i Uppsalaruset (gäller ej Mini) och Nattruset – vissa partier i banan kan komma att bli riktigt blöta…

Försäljning 

Det kommer finnas möjlighet att köpa enklare förtäring och dryck.

Publik

Ta gärna med släkt och vänner för att titta på loppet. Under NATTRUSET det lysas upp med marschaller och eldhärdar, det blir en härlig stämning att uppleva under höstmörkerkvällen. Kom och mys, ta en fika, heja och titta på när löparna kommer i mål!

Bilder från arrangemanget

Genom deltagandet i Uppsalaruset och Nattruset ges medgivande till att GrpnX Sverige AB kan publicera bilder eller film på hemsida, Facebook, Instagram i marknadsföringssyfte.